06/06/2016

Productie van Little Vampire gestart

Zoals lang geleden werd aangekondigd, komt er een verfilming van Petit Vampire (Little Vampire). Dat is een populaire, zevendelige stripreeks van Joann Sfar die in 1999 verscheen en avonturen met komische griezels bevat.

Little VampireSfar schreef het script en zal de animatiefilm ook zelf regisseren, net zoals hij dat deed voor The Rabbi’s Cat (een tekenfilm die eveneens gebaseerd is op een stripreeks van hem). Recent blikte hij ook een van de hoofdstukken van The Prophet in.

Het verhaal gaat over een kleine vampier die opgroeit in huis vol spoken en monsters. Al drie eeuwen lang is hij tien jaar oud. Vliegen, in een vleermuis veranderen en mensen in hun nek bijten vindt hij niet uitdagend. Om de verveling te doorbreken, besluit hij om naar school te gaan en vrienden te maken. Daar maakt hij kennis met de ondeugende weesjongen Michael. Hun prille vriendschap wordt echter op de proef gesteld wanneer Gibbus opduikt. Het angstaanjagende, bovennatuurlijke wezen met een ‘maanhoofd’ (zie plaatje) wil een einde maken aan het geluk van de levende doden.

Little VampireIn dit bericht vind je een eerste poster en afbeelding, net als enkele oudere stukjes concept art voor de animatiefilm. Little Vampire is een samenwerking van het Franse Autochenille Production, het Belgische Panache Productions en wordt mee geproduceerd door StudioCanal, die steeds steeds vaker (geanimeerde) familiefilms steunt zoals Shaun the Sheep Movie, Paddington en Early Man.

Artwork voor The Little Vampire

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films