08/06/2016

Eerste plaatjes uit Piper van Pixar

Traditiegetrouw gaat in de bioscoop een korte animatiefilm vooraf aan de avondvullende films van Pixar. Wie straks Finding Dory op het witte doek gaat bekijken, wordt eerst getrakteerd op Piper.

Piper (Pixar)Het verhaal volgt Piper, een ‘sandpiper’ (strandloper). De jonge vogel heeft honger, maar om eten te vinden aan de kustlijn, moet ze het veilige nest van haar moeder verlaten en haar angst voor het water overwinnen. Verse schelpdieren liggen op het strand voor het grijpen, maar worden steeds overspoeld door gevaarlijke golven.

De korte animatiefilm duurt ongeveer zes minuten en is het regiedebuut van Alan Barillaro. Hij werkte als (supervising) animator bij Pixar mee aan toppers zoals Monsters University, Brave, The Incredibles en Wall-E.

Piper (Pixar)In dit bericht vind je alvast de eerste plaatjes die een goede blik werpen op het schattige hoofdpersonage en haar moeder.

Piper bevat geen dialogen. De muziek is gecomponeerd door Adrian Belew, zanger van de Britse rockgroep King Crimson.

Finding Dory draait vanaf 22 juni 2016 in België en verschijnt vanaf 29 juni 2016 in Nederland. De trailer en meer over de film vind je hier.

(Via USAToday)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films