02/06/2016

Mooie pilot voor Funan staat online

Funan, Le Peuple Nouveau (Funan, The New People) is een veelbelovende tekenfilm uit Frankrijk die deels in België gemaakt wordt. Het project voor (jonge) volwassenen is gebaseerd op een zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis.

Funan, The New PeopleHet verhaal speelt zich af tijdens de jaren zeventig, toen de bevolking leed onder het vreselijke bewind van de Rode Khmer. Miljoenen mensen sloegen op de vlucht en velen verloren het leven. Centraal staat een jonge moeder die moet vechten om te overleven en op zoek gaat naar haar jongste zoon, die op vierjarige leeftijd werd meegenomen door de communistische strijders om als kindsoldaat te dienen.

Denis Do maakt zijn regiedebuut met Funan. Zijn eigen, pijnlijke familiegeschiedenis lag aan de basis. De levensstrijd van de vrouw in de animatiefilm vertelt het waargebeurde verhaal van zijn moeder, die jarenlang zocht naar haar zoon (de broer van de regisseur). Samen met Magali Pouzol en Elise Trinh schreef de regisseur het script. Art director is Michaël Crouzat. Hun uitvoerige research zorgt voor een authentieke en realistische weergave van het land en de inwoners.

FunanOnderaan in dit bericht vind je de pilot, een korte test die enkele jaren geleden gemaakt werd om het project aan te prijzen bij coproducenten, distributeurs en andere partners. Op Cartoon Movie in Lyon kregen we dit jaar enkele recentere (onafgewerkte) clips te zien en de stijl is inmiddels een beetje aangepast. Eenvoud en soberheid moeten de kracht van de handgetekende film worden, maar de aangrijpende gebeurtenissen zullen even hard aankomen.

De productie is reeds gestart. Funan is een Europese samenwerking van de Franse studio’s Les Films d’Ici (Waltz with Bashir) en Epuar, het Luxemburgse Juliette Films en de Belgische animatiestudio Lunanime.

Verwacht wordt dat de tekenfilm afgewerkt raakt in de winter van 2017, al duurt het wellicht nog tot 2018 voor we het resultaat op het witte doek kunnen bewonderen.

Pilot voor Funan, The New People

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers