10/06/2016

Mikros Image animeert Sherlock Gnomes

Zoals aangekondigd, komt er een vervolg op Gnomeo & Juliet (2011). In de sequel maken de verliefde tuindecoraties geïnspireerd op het werk van William Shakespeare kennis met een briljante detective uit de boeken van Arthur Conan Doyle.

Gnomeo & JulietWanneer verschillende kabouters op mysterieuze wijze uit de Londense tuinen verdwijnen, roepen Gnomeo, Juliet en hun vrienden de hulp in van Sherlock Gnomes om de zaak op te lossen.

Sherlock Gnomes is een samenwerking van het kleine Rocket Pictures (het bedrijfje van Elton John) en de Amerikaanse reuzen Paramount Animation en MGM. De animatie wordt echter in Europa verzorgd door Mikros Image. Er zal zowel in Parijs als in een kersverse studio in Londen aan de film geanimeerd worden.

De komische animatiefilm wordt geregisseerd door John Stevenson (Kung Fu Panda). Andere sleutelposities zijn er voor Eric Leighton (animation director), Karen deJong (production designer), Freddy Chaleur (VFX supervisor) en Rob Stevenhagen (story artist).

MuneMikros Image is een internationale vfx- en animatiestudio met verschillende afdelingen in Europa en Canada. De komst van de nieuwe studio in het Verenigd Koninkrijk bewijst de ambitie en de groei van de animatieproducent.

De voorbije jaren pakte de studio uit met knappe creaties zoals een adaptatie van de bestseller The Little Prince, het fantasievolle sprookje Mune en de eerste 3D-stripverfilming van Asterix.

In de pijplijn van Mikros zitten naast Sherlock Gnomes ook het slangenavontuur Sahara, een animatiefilm gebaseerd op de grappige kinderboekenreeks Captain Underpants (voor DreamWorks Animation) en een tweede Asterix-film.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films