17/06/2016

Guillermo del Toro onthult cast Trollhunters

Zoals we eerder schreven, is Trollhunters een nieuwe animatieserie die gebaseerd is op de gelijknamige boekenreeks van filmmaker Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy, Pacific Rim) en schrijver Daniel Kraus.

TrollhuntersCentraal staan de avonturen van enkele tieners die in een buitenwijk van Arcadia wonen. Alles verandert wanneer een oud mysterie weer boven water komt en de levens van iedereen in hun slaperige stadje bedreigt. Jim en zijn twee beste vrienden ontdekken dat er onder hun woonplaats een verbazingwekkende wereld schuilt, waarin goede en slechte trollen elkaar bestrijden. Al snel moeten ze samenwerken met een team van bijzondere helden om tegen de gevaarlijke monsters te vechten.

Del Toro gaf deze week een masterclass op het animatiefestival in Annecy. Hij vertoonde er de eerste beelden (die helaas nog niet online staan) uit de ‘epische animatieserie’ en onthulde drie bekende acteurs die hun stem aan de magische personages lenen. In de verhalen worden alledaagse schoolproblemen (een examen wiskunde) verweven met fantasievolle uitdagingen (vechten met ogers).

Artwork TrollhuntersAnton Yelchin spreekt Jim in, een gewone jongen wiens leven in een groot avontuur verandert. Hij vindt een mystiek amulet dat hem transformeert in een ’troljager’ met een magisch harnas en een zwaard dat door steen kan hakken. Kelsey Grammer vertolkt Blinky, een goedaardige trol die vrienden wordt met Jim. Ron Perlman kruipt in de huid van Bular, een sinistere trol die het op Jim en zijn vrienden heeft gemunt.

Het resultaat, dat geschikt moet zijn voor de hele familie, is een productie van DreamWorks Animation en wordt wereldwijd op Netflix verwacht in december 2016. De blauwe afbeelding is het eerste promotieplaatje voor de serie, de overige illustraties komen uit de boeken.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Series