25/06/2016

Blue Sky brengt Ferdinand uit in 2017

Deze zomer verschijnt de vijfde Ice Age-film, maar achter de schermen werkt Blue Sky Studios aan iets originelers: Ferdinand, een geanimeerde verfilming van een boek dat – vooral in Amerika – een cultstatus heeft.

The Story of FerdinandZoals we in 2011 reeds aankondigden, is de nieuwe film gebaseerd op The Story of Ferdinand. Dat is een kinderboek uit 1936, geschreven door Munro Leaf en geïllustreerd door Robert Lawson.

Het verhaal draait om een vredelievende stier die liever van de natuur geniet dan te vechten met de andere jonge stieren. Zelfs wanneer hij met geweld in een arena met een torero wordt geplaatst, kijkt hij liever naar de bloemetjes waarmee de vrouwen in het publiek hun haar hebben versierd.

The Story of Ferdinand verscheen negen maanden voor de Spaanse Burgeroorlog losbarstte. Vanwege de pacifistische inhoud werd het boek in heel wat landen verboden. De moraal – dat zelfs een machtige stier ervoor kon kiezen om niet te vechten – lag toen nogal gevoelig.

Carlos SaldanhaFerdinand wordt geregisseerd door Carlos Saldanha, een veteraan van Blue Sky die de twee Rio-films en de eerste drie Ice Age-films in goede banen leidde.

Op de Licensing Expo in Las Vegas hing deze week een teaserposter om de animatiefilm aan te kondigen. In het logo voor Ferdinand (zie afbeelding) werden de hoorntjes van de stier verwerkt. Het resultaat wordt in de Amerikaanse zalen verwacht op 21 juli 2017.

Opvallend is dat Walt Disney decennia geleden ook een adaptatie maakte: de korte animatiefilm Ferdinand the Bull werd in 1939 zelfs met een Oscar bekroond. Het tekenfilmpje is hier te bekijken.

Logo Ferdinand

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Films