04/05/2016

Animatie voor Burn the Witch van Radiohead

Vijf jaar na hun laatste nummer komt Radiohead naar buiten met nieuw materiaal. De verse song van de Britse band heet Burn the Witch en kreeg een geanimeerde videoclip.

Radiohead - Burn the WitchRegisseur, art director en production designer Chris Hopewell en zijn team animators en poppenbouwers maakten in amper veertien dagen tijd de volledige muziekvideo voor Burn the Witch.

De minimalistische animatie met figuren zonder monden verwijst naar Trumpton, Camberwick Green en Chigley, allemaal Britse kinderseries uit de jaren zestig die in dezelfde stijl werden gemaakt. De grote houten reus op het einde van de clip refereert dan weer aan de klassieke horrorfilm The Wicker Man (1973).

Het mysterieuze resultaat, geproduceerd bij Jacknife, is onderaan in dit bericht te bekijken. Via Instagram deelde de regisseur enkele foto’s die achter de schermen genomen werden.

Videoclip Radiohead – Burn the Witch

(Via ThePlaylist)

Geplaatst door onder Videoclips