15/05/2016

Trailer voor nieuwe Voltron-animatieserie

DreamWorks Animation en Netflix hebben de handen ineengeslagen voor Voltron: Legendary Defender. Aan de basis ligt de klassieke tekenfilmserie uit de jaren tachtig over jonge helden die robots besturen.

Voltron: Legendary DefenderVoltron: Legendary Defender volgt vijf jonge aardelingen: Keith, Lance, Hunk, Pidge en Shiro. Zij belanden in een intergalactische strijd en vormen de laatste verdedigingslinie voor Arus en andere planeten die worden bedreigd door het buitenaardse leger van koning Zarkon. De vijf worden bijgestaan in de strijd door Allura, een dappere prinses uit een vredevol rijk.

Uitvoerend producenten Lauren Montgomery en Joaquim Dos Santos werkten vroeger aan Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. Voor Voltron werd een gelijkaardige tekenstijl gebruikt. Niet toevallig werd daarvoor de Zuid-Koreaanse Studio Mir ingeschakeld, waar een deel van de animatie voor Korra werd geproduceerd. Naast het visuele lijkt ook Korra’s mix van actie en humor een invloed op Voltron te hebben gehad.

Voltron: Legendary DefenderDe eerste trailer biedt nu een mooi voorproefje van de actievolle, maar eveneens komische avonturen. De jongeren ontdekken een bijzondere machine die de laatste redding van het heelal is. Om gigantische vijanden te verslaan, kunnen de piloten van de mechanische leeuwen samen de indrukwekkende robot Voltron vormen.

Dertien afleveringen van de reeks verschijnen vanaf 10 juni 2016 op Netflix.

Eerste trailer voor Voltron: Legendary Defender

Geplaatst door onder Series, Trailers