01/05/2016

Epische trailer voor Kubo and the Two Strings

Kubo and the Two Strings is het regiedebuut van Travis Knight, animator en CEO van animatiestudio LAIKA (Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls). Het script, gebaseerd op een idee van Shannon Tindle, is geschreven door Marc Haimes en Chris Butler. Inspiratie vonden ze in de Japanse mythologie.

Poster Kubo and the Two StringsHet verhaal volgt Kubo, een vriendelijke jongen die met veel toewijding voor zijn moeder zorgt in een afgelegen dorp aan de kust, waar hij allerlei fantastische verhalen vertelt aan de bewoners. Hij leidt een rustig leventje, tot hij per ongeluk een geest uit het verleden oproept. Een geest die uit de hemel afdaalt om met een eeuwenoude vendetta af te rekenen.

Op de vlucht voor goden en monsters begint Kubo aan een avontuur dat zijn wildste dromen overtreft. Met zijn shamisen – een magisch muziekinstrument – en de hulp van Monkey en Beetle beleeft Kubo een spannend avontuur dat hem naar allerlei mysterieuze locaties leidt. Om zijn familie te verenigen en zijn heldhaftige lot te vervullen, moet de dappere jongen de strijd aangaan met een stel gemene tweelingzusjes en de almachtige, wraakzuchtige Moon King.

Poster Kubo and the Two StringsZijn enige kans op overleven is het vinden van het onbreekbare zwaard, het ondoordringbare harnas en de onkwetsbare helm: drie onderdelen van de verloren gewaande uitrusting van zijn gesneuvelde vader, de grootste samoeraikrijger uit de geschiedenis.

De derde trailer gaat dieper in op dat bovenstaande element. Net zoals de vorige video’s beloven de beelden een fantasievol en actievol spektakel. Voor deze film gebruikte LAIKA opnieuw 3D-printers om de poppen tot leven te brengen. Daarnaast bevat Kubo and the Two Strings ontzettend veel computeranimatie (nog meer dan in de studio’s recentste productie The Boxtrolls).

In Nederland verschijnt het langverwachte het resultaat onder de titel Kubo en het Magische Zwaard vanaf 24 augustus 2016 in de bioscoop.

Derde trailer voor Kubo and the Two Strings

Geplaatst door onder Films, Trailers