24/05/2016

Pixar deelt derde trailer voor Finding Dory

Deze zomer verschijnt Finding Dory, het vervolg op Pixars succesvolle animatiefilm Finding Nemo. Net als het eerste onderwateravontuur is de regie in handen van Andrew Stanton (Wall-E), al wordt hij deze keer bijgestaan door coregisseur Angus MacLane (tv-special Toy Story OF TERROR!).

Poster Finding DoryHet verhaal speelt zich zes maanden na de gebeurtenissen uit de eerste animatiefilm af. Wanneer het instinct van Dory wordt aangewakkerd en ze zich herinnert dat ze ook een familie heeft, gaat de vergeetachtige vis samen met Marlin en Nemo op zoek naar haar ouders (moeder Jenny en vader Charlie).

Tijdens de zoektocht naar haar geboorteplaats belandt Dory in een wetenschappelijk aquarium van het Marine Life Institute in Californië, waar allerlei zeedieren verzorgd en weer vrijgelaten worden. Daar ontmoet ze een heleboel nieuwe vrienden en oude bekenden.

De derde trailer focust op Dory die haar familie mist. In de video zijn zo goed als alle nieuwe personages te zien: Hank (een octopus en expert in camouflage en ontsnappingen), Bailey (een beloega wiens sonar niet goed werkt), Destiny (een verwarde walvishaai die niet rechtdoor kan zwemmen), Becky (een maffe zeeduiker) en Rudder en Fluke (twee stoere zeeleeuwen).

Update: De trailer voor de Nederlandse markt bevat nog enkele fragmenten die niet in de Amerikaanse trailer te zien waren.

Finding Dory draait vanaf 22 juni 2016 in de Belgische bioscopen en verschijnt vanaf 29 juni 2016 in de Nederlandse zalen.

Derde trailer voor Finding Dory

Geplaatst door onder Films, Trailers