22/05/2016

Google plaatst 360°-animatiefilm Pearl online

De voorbije jaren zagen verschillende experimenten van Google Spotlight Stories het licht: korte films die gemaakt worden voor een intensere virtual reality-beleving. Het nieuwste uit de reeks is Pearl, dat nu online staat.

PearlWie de creaties met een speciale bril bekijkt, waant zich helemaal in de animatiefilm. Naar buiten spieden, de bestuurder in de gaten houden of kijken wat er zich op de achterbank afspeelt? In de film kun je zelf kiezen wat je volgt, al word je meestal via cameravoering en geluid naar een centrale actie geleid.

Pearl werd bedacht en geregisseerd door Patrick Osborne. Hij werkte vroeger voor Walt Disney en won vorig jaar een Oscar met zijn korte animatiefilm Feast. Voorheen werkte hij mee aan de animatiefilms Paperman, Wreck-It Ralph en Tangled.

PearlDe korte film volgt de avonturen van een gitarist en zijn dochter en raakt bij momenten een gevoelige snaar. Op de deuntjes van het liedje No Wrong Way Home (gezongen door Kelley Stoltz en Nicki Bluhm) reizen de twee door het land om hun muzikale dromen na te jagen.

Aan de hand van flashbacks krijg je het gezins levensverhaal te zien; zowel de personages als de auto worden ouder. De dochter kiest haar eigen weg, maar het is mooi om te zien hoe de fijne herinneringen aan haar vader haar latere leven beïnvloeden. Ook kleine, maar ongetwijfeld herkenbare details (je gekke vader die je in verlegenheid brengt bij je vrienden) werden erin verwerkt.

Na de première op het Tribeca-festival in New York is de korte film nu online te bekijken. Om Pearl ten volle te beleven, kun je Google Cardboard gebruiken of VR-headsets zoals HTC Vive. Pearl verschijnt voor mobiele apparaten via de Spotlight Stories-app.

Er is eveneens een 360°-versie voor YouTube waarbij je de muis kunt gebruiken om de camera te verslepen. Helemaal onderaan vind je ook een blik achter de schermen van Evil Eye Pictures, waar de animatiefilm werd geproduceerd. Meer Spotlight-werk vind je via deze link.

Korte animatiefilm Pearl

Achter de schermen van Pearl

Geplaatst door onder Films, Kortfilms