26/05/2016

nWave brengt The Son of Bigfoot uit in 2017

Bigfoot, Sasquatch, Yeti… Allemaal namen voor het legendarische, harige monster dat vaak opduikt in verhalen, maar eigenlijk nooit echt door (nuchtere) mensen is waargenomen. Een beetje de landvariant van het beest dat in Loch Ness zwemt.

Logo nWave PicturesBij nWave Pictures, de Belgische animatiestudio achter Robinson Crusoe, The House of Magic, Sammy’s Adventures en Fly Me to the Moon, lieten ze zich door de folklore inspireren om The Son of Bigfoot te maken. Op dit moment wordt in Brussel volop gewerkt aan de computerfilm, die geregisseerd wordt door Ben Stassen en Jérémie Degruson.

Het verhaal draait om een buitenbeentje met eigenaardige roots: een tiener die ontdekt dat hij de zoon van de mysterieuze Bigfoot is. Hij beschikt ook over bijzondere krachten, die nodig zullen zijn om zijn familie te redden. Wat volgt, wordt omschreven als een komisch en actievol avontuur over de relatie tussen vader en zoon.

Poster Robinson CrusoenWave, dat deels in handen is van StudioCanal, slaat voor de animatiefilm de handen ineen met Waterman Entertainment, de producent achter de deels geanimeerde familiefilms Alvin and the Chipmunks en Stuart Little. In Cannes werd bekendgemaakt dat het budget 23 miljoen euro bedraagt, waarvan vijf miljoen werd opgehaald via tax shelter van Belga Films Fund.

In de Benelux wordt het afgewerkte resultaat volgend jaar in de zomer in de bioscoop verwacht. De Franse releasedatum is 16 augustus 2017.

Bij Warner Brothers is ook een animatiefilm over het wezen in de maak. Het verhaal van Smallfoot zet de bekende mythe op zijn kop en draait om een yeti die gelooft dat mensen echt bestaan.

(Via Variety)

Geplaatst door onder België, Films