18/05/2016

Nintendo wil animatiefilms maken

De beroemde spelletjesmaker Nintendo is volop in onderhandeling met verschillende, internationale productiebedrijven om bioscoopfilms te maken. Dat nieuws verscheen deze week in een interview van de Japanse krant Asashi Shimbun met CEO Tatsumi Kimishima.

MarioHoewel Nintendo’s topman bewust erg vaag bleef en voorlopig weinig informatie wilde lossen, suggereerde hij wel dat het om geanimeerde films in 3D gaat, zoals die van Disney en Pixar. Die beslissing heeft ongetwijfeld te maken met de tegenvallende opbrengsten van de belabberde liveactionfilm Super Mario Bros. uit 1993. Daarnaast wil Nintendo nu zo veel mogelijk zelf doen om over de kwaliteit te waken.

De nieuwe animatiefilms zullen gebaseerd zijn op wereldwijd erg bekende spellen. Kimishima noemde geen namen, maar een van de grote kanshebbers is de dappere avonturier Link uit The Legend of Zelda-games. Andere bekende helden van de studio zijn Super Mario, Donkey Kong, Kirby, Star Fox en Pokémon.

ZeldaConcrete releasedata zijn er nog niet, maar Kimishima vertelde dat we binnen de vijf jaar iets op het witte doek kunnen verwachten.

Eerder dit jaar maakte het spelletjesbedrijf (toevallig?) bekend dat het samenwerkt met Universal Studios Japan. Attracties met Nintendo-karakters zullen in het pretpark openen in 2020, het jaar dat de Olympische Spelen plaatsvinden in Tokio.

Flashback: In 2007 werkte Imagi – de inmiddels opgedoekte animatiestudio achter TMNT en Astro Boy – aan aan animatiefilm over The Legend of Zelda. Enkele oude testfilmpjes voor het afgelaste project vind je in dit bericht.

(Via Asashi en ANN)

Geplaatst door onder Films