10/05/2016

Verse blik op Aardmans Early Man

Bij de Britse animatiestudio Aardman Animations is Early Man in productie. Dat is de nieuwe, langverwachte stop-motionfilm van regisseur Nick Park (Wallace & Gromit, The Curse of the Were-Rabbit, Chicken Run).

Eddie Redmayne als Dug in Early Man van AardmanVoor het script kreeg Park de hulp van schrijver Mark Burton (Shaun the Sheep Movie, The Curse of the Were-Rabbit, Chicken Run, Madagascar, Gnomeo & Juliet).

De komedie speelt zich af in het begin der tijden, toen dinosaurussen en mammoeten nog op de aardbol rondliepen. Het verhaal laat zien hoe een groep holbewoners moet leren samenwerken als een team.

Centraal staat de kleine Dug, die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner. Maar wanneer het noodlot toeslaat en zijn stamgenoten van hun thuis verdreven worden door rivalen uit het bronzen tijdperk, is het Dug, de onhandigste van hen allemaal, die moet bewijzen wat hij kan en hen naar de overwinning moet leiden.

Early Man: Dug & Hognob (Aardman Animations)Zopas maakte Aardman de eerste stemacteur bekend: hoofdpersonage Dug zal worden ingesproken door de Britse acteur Eddie Redmayne. Hij won een Oscar voor zijn vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything en is later dit jaar te zien als Newt Scamander in Fantastic Beasts and Where to Find Them (het begin van een spin-off-trilogie van Harry Potter).

Op de nieuwe promotieplaatjes in dit bericht prijken Dug en zijn komische sidekick: het wilde zwijn Hognob. De naam van het eigenaardige huisdier is een woordgrapje dat verwijst naar de Engelse Hobnobs-koekjes.

In Engeland wordt Early Man op 26 januari 2018 in de bioscoop verwacht.

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films