16/05/2016

Disney deelt tweede trailer voor The BFG

Na enkele volwassen producties heeft regisseur Steven Spielberg (Indiana Jones) weer een familiefilm gemaakt. Aan de basis ligt The BFG (De GVR), het beroemde boek van Roald Dahl. Het script werd geschreven door de vorig jaar overleden Melissa Mathison (E.T.).

Poster The BFGHet verhaal laat zien hoe het tienjarige weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennismaakt met de BFG (Mark Rylance), een grote, vriendelijke reus. Hij neemt haar mee naar Giant Country, waar ze ontdekt dat de andere bewoners een stuk minder charmant zijn.

De BFG verzamelt mooie dromen voor kinderen, maar grotere en gemenere reuzen zoals Bloodbottler (Bill Hader) en Fleshlumpeater (Jemaine Clement) houden ervan om mensen op te peuzelen. Samen met de BFG besluit Sophie om Queen Victoria (Penelope Wilton) te waarschuwen voor de gevaarlijke giganten, al moet ze de koningin en haar dienstmeid Mary (Rebecca Hall) eerst kunnen overtuigen dat de enorme monsters wel echt bestaan.

Onderaan vind je de tweede trailer, die heel wat actievolle fragmenten bevat. De film is een combinatie van live action en computeranimatie. Bij de Nieuw-Zeelandse studio Weta Digital (The Lord of the Rings, Avatar) werden de reuzen gemaakt met behulp van motion capture, een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden opgenomen en als basis dienen voor de geanimeerde personages. In dit geval werd er bovendien voor gezorgd dat het gezicht van de originele acteur nog steeds te herkennen is in dat van zijn digitaal gecreëerde personage.

The BFG is een samenwerking van Walt Disney, Amblin en Reliance. In Nederland en België verschijnt het resultaat vanaf 20 juli 2016 in de bios.

Tweede trailer voor The BFG

(Via Stitch Kingdom)

Geplaatst door onder Films, Trailers