31/05/2016

Artwork Cars 3 introduceert vrouwelijke racer

Volgend jaar wordt een nieuwe Cars-animatiefilm verwacht. Het wordt het derde deel van Pixar in de reeks over pratende auto’s met menselijke trekjes.

Logo Cars 3Centraal staan opnieuw de avonturen van Lightning McQueen. In Cars (2006) was hij een arrogant groentje en in Cars 2 (2011) racete hij de hele wereld rond, maar in Cars 3 krijgt de ouder geworden ster concurrentie van een nieuwkomer.

Hoewel zijn generatie stilaan van de baan wordt verdreven, is McQueen nog niet bereid om te stoppen met racen. Wanneer hij onverwacht verslagen wordt door eerstejaars Jackson Storm, gaat hij op zoek naar een tweede kans.

Daarvoor krijgt hij de hulp van Cruz Ramirez, een jonge, vrouwelijke coureur die McQueen met moderne technologie laat kennismaken en hem nieuwe trucjes leert. Samen bereiden ze zich voor op de beslissende race in de Florida 500 (een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Daytona 500).

Artwork Cars 3Cars 3 vormt het regiedebuut van Brian Fee. Hij was storyboard artist van de vorige Cars-films en werkte ook mee aan Ratatouille, Wall-E en Monsters University. Er wordt bij Pixar al hard aan de film geanimeerd, al zijn sommige sleutelmomenten nog niet helemaal afgewerkt, aldus de regisseur. Volgens hem wordt Cars 3 een eerbetoon aan allerlei historische races in het zuiden van Amerika.

In dit bericht vind je de eerste stukjes artwork voor Cars 3, getekend door Noah Klocek, waarop Cruz en McQueen op het strand racen. Uiteraard zijn een aantal oude vrienden weer van de partij, zoals de komische takelwagen Mater, vriendin Sally en auto-onderdelenverkoper Ramone.

Het resultaat verschijnt in de Amerikaanse zalen op 16 juni 2017.

Artwork Cars 3

(Via USA Today)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films