08/05/2016

Nieuwe verfilming van White Fang in de maak

Als alles volgens plan verloopt, verschijnt er een geanimeerde verfilming van White Fang. Die populaire bestseller over een wolfshond werd geschreven door de Amerikaanse auteur Jack London en werd voor het eerst uitgegeven in 1906.

White FangHet verhaal speelt zich af in Canada, eind negentiende eeuw, en volgt de reis van White Fang van de wildernis naar de beschaving. Hij werd geboren in het bos, maar zijn moeder was een sledehond die van haar meesters wegvluchtte. Zijn vader was een wilde wolf, aan wie hij zijn instinct en overlevingsdrang dankt. White Fang moet niet alleen de natuur overwinnen, maar ook de mensen met kwade bedoelingen.

De animatiefilm wordt een coproductie van twee Europese animatiehuizen en een New Yorkse indiefilmmaker: het Franse Superprod (Song of the Sea, Cafard), het Luxemburgse Bidibul Productions (108 Demon-Kings) en het Amerikaanse Big Beach (Little Miss Sunshine, The Kings of Summer).

White FangAan het hoofd staat Alexandre Espigares. Hij was een van de twee regisseurs van Mr Hublot, een korte animatiefilm die in 2014 met een Oscar werd bekroond. Als animator werkte hij ook mee aan Tarzan (de recente motion-capturefilm), 9, Happy Feet 2 en Star Wars: The Clone Wars. Het script is van Dominique Monféry, Philippe Lioret en Serge Frydman.

In dit bericht vind je alvast enkele stukjes artwork voor het internationale project, dat momenteel in (pre)productie is. Het resultaat moet eind 2017 klaar zijn, want in Frankrijk wil distributeur Wild Bunch de film in februari 2018 in de bioscoop uitbrengen. De internationale distributierechten worden verhandeld door SC Films.

White Fang werd al vele malen verfilmd. Zo diende het boek in de jaren negentig als basis voor twee speelfilms (live action) van Disney Pictures. Ook andere studio’s maakten de voorbije decennia (korte) tekenfilms en tv-series over de dappere viervoeter.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films