12/05/2016

Aardman eert David Attenborough met animatie

Vorige week vierde David Attenborough zijn negentigste verjaardag. Om de beroemde maker van natuurdocumentaires in de bloemetjes te zetten, schakelde BBC Earth de hulp in van Aardman Animations.

The Day I Met David Attenborough - Aardman AnimationsDe studio deed dat door terug te grijpen naar een eerder succes: Creature Comforts, de korte stop-motionfilm die een Oscar won en nadien aan de basis lag van een animatieserie. Daarin werden interviews met echte mensen gebruikt om dieren over hun alledaagse leven te laten vertellen.

Uit het grote oeuvre van Sir Attenborough werden drie iconische fragmenten gekozen die vervolgens verwerkt werden in enkele leuke animaties. In de filmpjes blikken de dieren terug op hun zogenaamde ontmoeting met de Britse natuurliefhebber.

Making-of: The Day I Met David Attenborough - Aardman AnimationsOnderaan vind je de getuigenissen van een liervogel, pinguïn en gorilla. Let ook op de grappige details die zich vaak in de achtergrond afspelen. Helemaal onderaan in dit bericht staat een video die een korte blik achter de schermen werpt, waarbij Aardman-regisseur Richard Webber iets meer over de karakteranimatie vertelt.

Aardman – Creature Comforts over David Attenborough

Achter de schermen

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Videos ▾