06/04/2016

Eerste trailer voor reuzenfilm The BFG

Dit jaar verschijnt een adaptatie van The BFG (De GVR), een geliefde roman van de Britse schrijver Roald Dahl. De film werd geregisseerd door Steven Spielberg (The Adventures of Tintin, Indiana Jones). Het script is van Melissa Mathison. Zij overleed vorig jaar en schreef eerder E.T. voor Spielberg.

Poster The BFGHet verhaal laat zien hoe het tienjarige weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennismaakt met de BFG (Mark Rylance), een grote, vriendelijke reus. Hij neemt haar mee naar Giant Country, waar ze ontdekt dat de andere bewoners een stuk minder charmant zijn.

De BFG verzamelt mooie dromen voor kinderen, maar grotere en gemenere reuzen zoals Bloodbottler (Bill Hader) en Fleshlumpeater (Jemaine Clement) houden ervan om mensen op te peuzelen. Samen met de BFG besluit Sophie om Queen Victoria (Penelope Wilton) te waarschuwen voor de gevaarlijke giganten, al moet ze de koningin en haar dienstmeid Mary (Rebecca Hall) eerst kunnen overtuigen dat de enorme monsters wel echt bestaan.

De film is een combinatie van live action en computeranimatie. Om de reuzen tot leven te brengen, werd motion capture gebruikt. Dat is een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden opgenomen en als basis dienen voor de geanimeerde personages. In dit geval werd er bovendien voor gezorgd dat het gezicht van de originele acteur nog te herkennen is in dat van zijn digitale personage. De giganten werden gecreëerd door de Nieuw-Zeelandse studio Weta Digital, bekend van de visual effects uit kaskrakers zoals The Lord of the Rings en Avatar.

The BFG is een samenwerking van Walt Disney, Amblin en Reliance. In Nederland en België verschijnt het resultaat vanaf 20 juli 2016 in de bios.

Eerste trailer voor The BFG

Geplaatst door onder Films, Trailers