16/04/2016

The Nut Job 2 verschijnt in 2017

Nog geen week nadat The Nut Job  (2014) in de Verenigde Staten in première ging, kondigden de makers al een vervolg aan op de animatiefilm die in het Nederlands werd uitgegeven als De Notenkraak (2015).

Poster De Notenkraak (The Nut Job)The Nut Job 2 had in januari 2016 moeten verschijnen, maar die deadline is duidelijk niet gehaald. Deze week maakten de studio’s bekend dat de sequel volgend jaar op het witte doek wordt verwacht. Een reden voor het uitstel werd niet gegeven.

Het verhaal speelt zich opnieuw af in Oakton en volgt de belevenissen van de ondeugende eekhoorn Surly en zijn rattige vriend Buddy. De problemen beginnen wanneer de gemene burgemeester besluit om het Liberty Park met de grond gelijk te bulldozeren om er een gevaarlijk pretpark te bouwen. Surly en zijn vrienden moeten in actie komen om het park en hun thuis te redden.

Regisseur van de nieuwe film is Cal Brunker (Espace from Planet Earth), die het script samen schreef met Scott Bindley en Bob Barlen. Net als de eerste productie wordt dit een samenwerking van het Amerikaanse Gulfstream Pictures en de animatiestudio’s RedRover (Zuid-Korea) en Toonbox Entertainment (Canada). Stemacteurs Will Arnett, Katherine Heigl, Maya Rudolph, Gabriel Iglesias en Jeff Dunham zullen opnieuw te horen zijn.

Open Road Films brengt The Nut Job 2 in Amerika uit op 19 mei 2017. Het eerste deel kostte iets meer dan 37 miljoen euro en werd op slappe recensies onthaald, maar bracht wereldwijd toch 107 miljoen euro op in de bioscoop.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films