07/04/2016

Pixar onthult korte animatiefilm Piper

Wie Finding Dory (het vervolg op Finding Nemo) straks in de bioscoop gaat kijken, krijgt Piper als voorafje te zien. De korte animatiefilm is het regiedebuut van Alan Barillaro, die als (supervising) animator bij Pixar meewerkte aan toppers zoals Monsters Inc, The Incredibles en Wall-E.

Alan BarillaroHet verhaal volgt Piper, een ‘sandpiper’ (strandloper). De jonge vogel heeft honger en moet haar angst voor het water overwinnen om eten te vinden in de zee. Gelukkig ontmoet ze een kleine heremietkreeft die haar over de gevaarlijke golven leert.

Voor de film werd Barillaro geïnspireerd door de vele vogels die hij aan de Californische kust gadesloeg. Ze kwamen naar het water om te eten, maar vlogen bij elke golf weer op, om wat later weer terug te keren. Het verhaal vergelijkt hij met kinderen op een speelplaats: soms zijn ze bang en vallen ze, maar ze staan meteen weer op en leren bij door naar elkaar te kijken.

Concept art Piper (Pixar)De computergeanimeerde film duurt zes minuten en bevat geen dialogen. Aan Piper werd drie jaar lang gewerkt, van storyboard en research tot productie. De muziek is gecomponeerd door Adrian Belew, zanger van de Britse rockgroep King Crimson. Het eerste stukje artwork in dit bericht werpt alvast een blik op het schattige hoofdpersonage.

Finding Dory draait vanaf 22 juni 2016 in België en verschijnt vanaf 29 juni 2016 in Nederland. De trailer en meer over de film vind je hier.

(Via EW)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films