17/04/2016

Mooie trailer voor VR-animatiefilm Pearl

De voorbije jaren wordt flink geëxperimenteerd met de Google Spotlight Stories. Dat zijn korte VR-films die gemaakt worden voor een intensere beleving. VR staat voor virtual reality: wie de creaties met een speciale bril bekijkt, waant zich helemaal in de animatiefilm.

Afbeelding uit FeastHet recentste filmpje is Pearl, bedacht en geregisseerd door Patrick Osborne. Hij werkte vroeger voor Walt Disney en won vorig jaar een Oscar met zijn korte animatiefilm Feast. Voorheen werkte hij mee aan de animatiefilms Paperman, Wreck-It Ralph en Tangled.

De hele film speelt zich af in een wagen en volgt een vader en zijn dochter. Samen reizen ze met hun rijdende huis door het land om hun dromen na te jagen. In het verhaal worden zowel de auto als de personages ouder. De hele rit is het nummer No Wrong Way Home te horen: soms op de radio, soms op een cassettebandje, soms gezongen door de personages.

PearlPearl is in 360° te bekijken. Naar buiten spieden, de bestuurder in de gaten houden of kijken wat er zich op de achterbank afspeelt? In deze film kun je zelf kiezen wat je volgt. Afhankelijk van wat je bekijkt, duurt de film ergens tussen de vijf en zeven minuten.

Vandaag gaat het resultaat in première op het Tribeca Film Festival in New York. Een aangepaste 2D-versie wordt in de bioscoop vertoond, maar daarnaast kan het publiek de animatiefilm ook beleven met behulp van Google Cardboard en VR-headsets zoals HTC Vive. Pearl verschijnt ook voor mobiele apparaten en er komt eveneens een 360°-versie voor YouTube net zoals de vorige animatiefilmpjes.

Trailer voor Pearl

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers