15/04/2016

Gru vindt tweelingbroer in Despicable Me 3

Het gaat bijzonder goed met Illumination Entertainment. De studio brengt op twee jaar tijd maar liefst vier animatiefilms uit: in 2016 zijn dat The Secret Life of Pets en Sing, gevolgd door Despicable Me 3 en How the Grinch Stole Christmas in 2017.

Despicable Me 3Op CinemaCon onthulde de studio de eerste details uit Despicable Me 3, het derde avontuur voor de bekeerde superschurk Gru, zijn kersverse vrouw Lucy en hun geadopteerde kinderen Margo, Edith en Agnes. Uiteraard zullen ook de maffe Minions niet ontbreken.

In het verhaal maakt Gru kennis met zijn verloren gewaande tweelingbroer Dru. Hij is lief, charmant en lijkt als twee druppels water op Gru, alleen heeft hij een weelderige, blonde haardos. Het spreekt voor zich dat Gru niet wil onderdoen voor zijn eigen familie.

Naast de broederstrijd moet Gru het ook opnemen tegen Balthazar Bratt, een geduchte tegenstander die geobsedeerd is door het karakter dat hij speelde in de jaren tachtig. Het voormalige kindsterretje is verbitterd omdat hij zijn rol in de tv-serie verloor toen hij de puberteit bereikte en wil nu wraak nemen op iedereen die hem toen uitlachte.

Balthazar Bratt in Despicable Me 3Voor de nieuwe komedie zal Trey Parker de rol van Balthazar Bratt inspreken. Het wordt de eerste keer dat de medebedenker en regisseur van South Park en Team America: World Police zijn stem leent aan een animatie die hij niet zelf maakte. Acteur Steve Carell krijgt dubbel zoveel werk: hij zal zowel Gru als Dru vertolken.

Despicable Me 3 wordt net als zijn voorgangers geregisseerd door Pierre Coffin, die deze keer de hulp krijgt van Kyle Balda (Minions) en coregisseur Eric Guillon (karakterontwerper Despicable Me 2). Het script is van Cinco Paul en Ken Daurio, Illumination-veteranen die de vorige Despicable Me-films, The Lorax en The Secret Life of Pets schreven. In dit bericht vind je het logo voor de film en een eerste afbeelding van de nieuwe schurk.

Het resultaat verschijnt in de zomer van 2017 in de bioscoop.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films