30/04/2016

Crowdfunding gestart voor The Adventures of Drunky

Begin dit jaar raakte bekend dat er in Brooklyn wordt gewerkt aan The Adventures of Drunky. Het is de eerste avondvullende animatiefilm van Augenblick Studios, waar tekenfilmseries zoals Ugly Americans, Golan the Insatiable, Wonder Showzen en Superjail werden gemaakt.

Artwork The Adventures of DrunkyHet verhaal volgt Drunky, een kroegloper die per ongeluk betrokken raakt bij een kosmische weddenschap tussen God en Satan over het lot van de aarde. Drunky moet hemel en hel trotseren om de wereld te redden en het meisje van wie hij houdt. Onderweg krijgt hij hulp van een vuilgebekte straatkat en een vreemde demon.

Omdat het niet eenvoudig is om een animatiefilm voor volwassenen te financieren, lanceerde de studio zopas een crowdfundingscampagne. Via Indiegogo proberen de makers om op een maand tijd minstens 100.000 dollar in te zamelen. Met dat bedrag willen ze aan de eerste stap van de productie beginnen (design & thumbnails), om later met de storyboards en animatie te starten. Het totale budget van de film wordt geschat op amper 2 miljoen dollar. Wie de makers steunt, kan kiezen uit verschillende beloningen zoals een T-shirt, komisch kleurboek, cameo of digitale versie van de film.

Artwork The Adventures of DrunkyThe Adventures of Drunky werd bedacht door Aaron Augenblick, de oprichter van de studio die de film ook zelf zal regisseren. Het script schreef hij samen met Aaron Bergeron. De producent van de ambitieuze, volwassen komedie is Cartuna.

In de onderstaande promotievideo wordt het project voorgesteld door niemand minder dan God, ingesproken door Jeffrey Tambor. Andere bekende acteurs die hun stem leenden zijn Sam Rockwell (Drunky), Steve Coogan (duivel), Nina Arianda (Fancy, het liefje van Drunky) en Tyler the Creator (straatkat Oscar). De tweede video werpt een blik achter de schermen en laat de stemacteurs aan het werk zien.

Promotievideo’s voor The Adventures of Drunky

(Via EW)

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Videos ▾