14/04/2016

Benedict Cumberbatch wordt The Grinch

Bij Illumination Entertainment wordt opnieuw gewerkt aan de verfilming van een kinderboek van de populaire Amerikaanse schrijver Dr. Seuss. Na The Lorax is het nu de beurt aan How the Grinch Stole Christmas!

The Grinch (Illumination Entertainment)The Grinch werd al vaak verfilmd, maar de studio die wereldberoemd werd met Despicable Me en Minions wil het bekende kerstverhaal nu met computeranimatie tot leven brengen. In dit bericht vind je alvast het logo en een eerste karakterplaatje.

Het verhaal draait om de Grinch, een bitter wezen dat Kerstmis voor iedereen in Whoville wil verpesten en zich als de Kerstman vermomt om alle cadeautjes te stelen. De relatie tussen het optimistische Whoville-meisje Cindy Lou en de pessimistische Grinch zou centraal staan in deze geanimeerde adaptatie.

The Grinch (Illumination Entertainment)De film wordt het regiedebuut van Pete Candeland, een Australiër die knappe animaties maakte voor reclames, games en videoclips (Gorillaz). Hij wordt bijgestaan door Yarrow Cheney (The Secret Life of Pets). Het script is gepend door Michael LeSieur.

Op CinemaCon werd zopas onthuld dat Benedict Cumberbatch de hoofdrol zal inspreken. De Britse acteur is bekend van de tv-serie Sherlock, kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in The Imitation Game en kruipt binnenkort in de huid van Marvels superheld Doctor Strange. Eerder leende hij zijn stem aan beestige personages in The Hobbit (draak Smaug) en Penguins of Madagascar.

In Amerika verschijnt de film op 10 november 2017 in de bioscoop.

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films