28/03/2016

Epische trailers voor Warcraft-film

Buitenaardse wezens, heroïsche superhelden, fantasievolle monsters… Tegenwoordig bevat zo goed als elke kaskraker naast menselijke acteurs ook een heleboel figuren die met computeranimatie tot leven werden gebracht.

Poster WarcraftEen van de volgende spektakelfilms die de grens tussen live action en animatie doet vervagen is Warcraft. De nieuwe bioscoopfilm is gebaseerd op een reeks van populaire games van Blizzard en wordt geregisseerd door Duncan Jones (Source Code, Moon), die ook het verhaal schreef met Charles Leavitt en Chris Metzen.

Het verhaal speelt zich af in het rijk van Azeroth, waar een einde lijkt te komen aan een periode van rust en vrede. De mensen worden bedreigd door enorme Orcs die een nieuwe thuis zoeken omdat hun planeet niet langer levensvatbaar is. Wanneer een portaal de beide werelden met elkaar verbindt, komen twee legers tegenover elkaar te staan voor een ultieme strijd. In beide kampen staat echter een held op en die twee krijgers zullen mee beslissen over het lot van hun familie, hun volk en hun thuis.

Warcraft: The BeginningHoewel de regisseur en acteurs benadrukken dat Warcraft heel wat echte kostuums en gigantische sets bevat, werd de helft van de fantasievolle personages op digitale wijze gecreëerd. Zo werden de Orcs gemaakt met behulp van motion capture (een techniek die de bewegingen van echte acteurs registreert en omzet naar een digitaal model), computeranimatie en 3D-scans van de acteurs die hen vertolken. De Nieuw-Zeelandse visualeffectsstudio Weta Digtal (The Lord of the Rings) was bij de productie betrokken.

De bedoeling is om een heuse trilogie te maken. Of dat ook gebeurt, zal afhangen van de opbrengst van het eerste deel. In de lage landen heet de film dan ook Warcraft: The Beginning. Vanaf 26 mei 2016 draait het resultaat in de Nederlandse zalen. De Belgische release volgt een week later op 1 juni 2016.

Trailers en tv-spotjes voor Warcraft

Geplaatst door onder Films, Trailers