26/03/2016

Eerste blik op Voltron: Legendary Defender

Zoals we begin dit jaar schreven, wordt er bij DreamWorks Animation gewerkt aan Voltron: Legendary Defender. De reeks zal op Netflix verschijnen en is gebaseerd op de klassieke tekenfilmserie uit de jaren tachtig.

Voltron: Legendary DefenderDe originele avonturen draaiden om vijf piloten die mechanische leeuwen bestuurden. Om enorme vijanden te verslaan, konden ze samen de grote robot Voltron vormen.

Voltron: Legendary Defender volgt vijf jonge aardelingen: Keith, Lance, Hunk, Pidge en Shiro. Zij belanden in een intergalactische strijd en vormen de laatste verdedigingslinie voor Arus en andere planeten die worden bedreigd door het buitenaardse leger van koning Zarkon. De vijf worden bijgestaan in de strijd door Allura, een dappere prinses uit een vredevol rijk.

Volgens uitvoerend producenten Lauren Montgomery (storyboard artist Avatar: The Last Airbender) en Joaquim Dos Santos (regisseur The Legend of Korra) zal Voltron: Legendary Defender heel wat nostalgische elementen bevatten, maar worden de personages beter uitgediept en zullen de verhalen aangepast zijn aan de moderne tijd. Er is actie, humor, avontuur en sciencefiction. Alles wordt ook wat spannender, zeker wanneer de groep het moet opnemen tegen een gevaarlijk Robeast. Niet alle problemen worden opgelost door de gigantische robot met het vurige zwaard te gebruiken. Soms moeten ze als mannen vechten, soms met de leeuwen, soms met Voltron.

De animatie werd in Zuid-Korea geproduceerd bij Studio Mir (The Legend of Korra, The Boondocks). Onderaan vind je een voorproefje. De eerste 13 afleveringen (van 22 minuten) worden op 10 juni 2016 op Netflix verwacht.

Plaatjes en teaser voor Voltron: Legendary Defender

(Via USA Today)

Geplaatst door onder Series, Trailers