24/03/2016

Eerste teaser voor The LEGO Batman Movie

Niet lang na het succes van The LEGO Movie werden maar liefst vier nieuwe animatiefilms rondom het speelgoed aangekondigd. De eerstvolgende is een spin-off waarbij de populariteit van de blokjes gecombineerd wordt met die van een bekende superheld.

The LEGO Batman MovieThe LEGO Batman Movie draait om de schatrijke Bruce Wayne, die in zijn vrije tijd als Batman de misdaad bestrijdt in Gotham City. Behalve superheld is hij ook superarrogant, zoals reeds in The LEGO Movie te zien was. Dat hij niet altijd even heldhaftig is en soms aan zichzelf twijfelt, is iets waarmee de draak wordt gestoken in het verhaal.

De film wordt geregisseerd door Chris McKay, die als animation supervisor meewerkte aan de eerste lego-animatiefilm. Het script is van Seth Grahame-Smith (Dark Shadows). De animatie wordt geproduceerd door de Australische studio Animal Logic (The LEGO Movie, Happy Feet, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole).

Onderstaande teaser werpt alvast een eerste blik op fantastische Batcave, de geheime basis vanwaar Batman de stad in de gaten houdt.

The LEGO Batman MovieWill Arnett zal opnieuw de rol van Batman/Bruce Wayne inspreken. De overige hoofdpersonages worden van een stem voorzien door Michael Cera (Robin/Dick Grayson), Zach Galifianakis (The Joker), Ralph Fiennes (butler Alfred Pennyworth), Rosario Dawson (Batgirl/Barbara Gordon), Mariah Carey (burgemeester van Gotham). Heel wat andere bekende figuren en superhelden zullen naar verluidt een (komisch) bijrolletje in de film hebben.

In Nederland draait de film vanaf 8 februari 2017 in de bioscopen. Later in september wordt Ninjago verwacht, gevolgd door The LEGO Movie Sequel in 2018. The Billion Brick Race heeft nog geen releasedatum.

Eerste teaser voor The LEGO Batman Movie

Geplaatst door onder Films, Trailers