16/03/2016

Stoere poster en clip voor Mutafukaz

Het Franse multimediabedrijf Ankama (animatie, games, strips) bracht begin dit jaar zijn eerste bioscoopfilm uit: DOFUS – Book I: Julith. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan een tweede tekenfilm: Mutafukaz.

Poster MutafukazDOFUS is geschikt voor kinderen, maar Mutafukaz is – zoals de titel doet vermoeden – voor een ouder publiek bedoeld van (jonge) volwassenen. De tekenfilm is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van de Franse illustrator Run, het alter ego van Guillaume Renard. Hij schreef ook het script en liet zich voor de regie bijstaan door Shojiro Nishimi (Tekkonkinkreet, Batman: Gotham Knight).

Het verhaal volgt de jonge pizzakoerier Angelino. Hij is een van de vele nietsnutten in Dark Meat City en woont in een schrale, gekraakte hotelkamer vol kakkerlakken. Alles verandert wanneer hij met zijn scooter betrokken raakt bij een ongeval. Sindsdien lijdt hij aan angstaanjagende hallucinaties, al zijn die misschien echter dan hij zelf gelooft. Overal waar hij gaat, lijkt hij steeds dezelfde jonge vrouw te zien en wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen in het zwart. Samen met zijn vrienden Vinz (het levende skelet met de vurige schedel) en Willy (het bange beugelbekkie) gaat Angelino op zoek naar de waarheid en zijn ware oorsprong.

MutafukazOp Cartoon Movie in Lyon kwamen producent Frederic Puech en regisseur Run enkele fragmenten uit de animatiefilm presenteren. Het vertoonde beeldmateriaal beloofde een bijzonder cool avontuur vol actie, humor en zelfs wat sciencefiction.

Mutafukaz werd gemaakt in Frankrijk (bij Ankama Animations) en in Japan (bij Studio 4°C), maar bevat evengoed elementen uit de Amerikaanse en Mexicaanse cultuur: gewelddadige gangbangers (bendeleden), ruige luchadores (gemaskerde worstelaars) en geheimzinnige overheidsdiensten.

De handgetekende film van negentig minuten heeft een budget van vier miljoen euro en is bijna afgewerkt: de postproductie is gestart en de film zal klaar zijn in 2017. Dat klinkt goed – en dat is het ook – maar toch ontbreekt nog een belangrijke schakel voor we het resultaat in de bioscoop kunnen bewonderen: Mutafukaz heeft nog geen (Europese) distributeur die het aandurft om de volwassen animatiefilm uit te brengen. De makers willen uiteraard meer dan alleen op filmfestivals draaien en zijn daarom op zoek naar een geschikte partner die de film niet enkel in bioscopen in Frankrijk uitbrengt, maar ook op internationaal vlak kan meehelpen om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

In dit bericht vind je een erg kort fragment, net als de eerste poster en een promotieplaatje voor de tekenfilm. In afwachting van meer nieuws kun je nog steeds de eerste, knallende teaser voor Mutafukaz bekijken.

Fragment uit Mutafukaz

Geplaatst door onder Films, Trailers