09/03/2016

Eerste plaatje uit animatieserie van Tangled

Disney Television Animation werkt aan een animatieserie gebaseerd op Tangled. De verhalen spelen zich af in de tijd tussen de gebeurtenissen uit de bioscoopfilm en de komische bruiloft uit de korte film Tangled Ever After – vandaar de titel Tangled: Before Ever After.

Logo Tangled: Before Ever AfterIn de serie besluit Rapunzel om haar ouders en de kleurrijke inwoners van Corona beter te leren kennen, zodat ze haar koninklijke taken goed kan vervullen. Rapunzel stelt haar huwelijk nog even uit en gaat op zoek naar nieuwe avonturen – ietwat tegen de zin van haar vader, de koning.

De look van Tangled: Before Ever After (zie afbeelding) is gebaseerd op de ontwerpen van Claire Keane. De dochter van Glen Keane werkt eveneens als adviseur mee aan de tekenfilmserie. Art director is Alan Bodner (The Iron Giant). Componist Alan Menken en tekstschrijver Glenn Slater zijn ook weer van de partij en werken samen met componist Kevin Kliesch.

Tangled: Before Ever AfterVerschillende acteurs uit de film lenen opnieuw hun stem aan de personages. Rapunzel en Flynn Rider (Eugene) worden respectievelijk ingesproken door Mandy Moore en Zachary Levi, terwijl Jeffrey Tambor en Paul F. Tompkins weer in de huid van de boeven Big Nose en Shorty kruipen en M.C. Gainey de Captain of the Guards tot leven brengt. Uiteraard doen heel wat nieuwe personages hun intrede, onder wie Cassandra, een stoere dienstmeid en de vertrouwelinge van Rapunzel. Zij wordt ingesproken door Eden Espinosa.

Daarnaast duiken er nieuwe bandieten op in de Snugly Duckling Pub: Jeff Ross (Hook Foot, de broer van Hook Hand), Charles Halford (Vladimir), Steve Blum (Attila Buckethead), James Monroe Iglehart (Lance Strongbow, een vriend van Eugene), Jeremy Jordan (de jonge alchemist Varian) en Jonathan Banks (Varians vader Quirin).

Overige rollen zijn er voor Ashley Judd (Rapunzels moeder Queen Arianna), Clancy Brown (Rapunzels vader King Frederic), Richard Kind (Uncle Monty), Peter MacNicol (adviseur Nigel), Sean Hayes (Pete the Guard), Diedrich Bader (Stan the Guard) en Adewale Akinnuoye-Agbaje (smid Xavier).

Het resultaat wordt wereldwijd op Disney Channel verwacht in 2017. In hetzelfde jaar verschijnt ook een nieuwe versie van de populaire DuckTales-serie en een reeks gebaseerd op animatiefilm Big Hero 6.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series