12/03/2016

Kinderspionage in Next Door Spy

Een aantal jaar geleden verfilmde Karla von Bengtson haar kinderboek Tigers & Tattoos. De succesvolle film kreeg een spin-off (de animatieserie Sonny & Me), maar ondertussen werkt de Deense al aan haar volgende project: Next Door Spy.

Next Door SpyHet verhaal draait om buitenbeetje AC, een tienjarige meid die ervan droomt om een beroemde detective te worden à la Miss Marple van Agatha Christie. Wanneer ze naar een nieuwe wijk verhuist, vindt ze dat het ideale moment om met haar talent uit te pakken en het duurt niet lang voor de eerste zaak op haar bureau belandt.

Op het eerste gezicht lijkt het een kleine, voor de hand liggende opdracht in plaats van het grote mysterie dat ze hoopt op te lossen, maar de zaak wordt onverwacht een stuk ingewikkelder als AC een emotionele band begint te krijgen met de persoon die ze in de gaten houdt.

De animatiefilm, die Karla von Bengtson zelf schrijft en regisseert, is momenteel in ontwikkeling. De productie start volgend jaar bij Copenhagen Bombay in Denemarken (de thuisbasis) en in Zweden (waar het ook een dochterstudio heeft). Op Cartoon Movie in Lyon kwamen producenten Sarita Christensen en Mette Valbjørn Skøtt de film alvast voorstellen aan de Europese industrie.

Next Door SpyNext Door Spy zou omschreven kunnen worden als een film noir, maar dan net iets kleurrijker en uiteraard geschikt voor kinderen. De avontuurlijke film wordt met digitale cut-outanimatie gemaakt en zal ongeveer tachtig minuten duren. Qua tekenstijl zit Next Door Spy op één lijn met Tigers & Tattoos van Karla von Bengtson. De plaatjes in dit bericht bieden alvast een eerste voorproefje.

Geplaatst door onder Films