07/03/2016

Big Hero 6 krijgt animatieserie in 2017

Als een animatiefilm het goed doet in de bioscoop, is de kans erg groot dat er een vervolg komt. Soms in de vorm van een sequel (zie Frozen 2), soms in de vorm van een animatieserie (zie Tangled).

Big Hero 6De recentste succesfilm van Walt Disney waarvan straks ook een animatieserie verschijnt is Big Hero 6 (2014). Het komische, heroïsche avontuur – dat geïnspireerd was op de gelijknamige stripreeks van Marvel – bracht 600 miljoen euro op in de bioscopen.

Het verhaal van de serie volgt meteen na de gebeurtenissen uit de film en draait om de vriendschap tussen het veertienjarige genie Hiro en zijn bezorgde, geavanceerde robot Baymax. Samen met Wasabi, Honey Lemon, Fred en Go Go vormen ze het superheldenteam Big Hero 6.

Hiro schrijft zich in aan het San Fransokyo Institute of Technology, waar hij deelneemt aan allerlei academische uitdagingen, maar ook de sociale moeilijkheden ervaart als de kleinste jongen van de campus. Naast de lessen moeten de hoogtechnologische helden hun stad beschermen tegen allerlei superschurken die over een heleboel wetenschappelijke snufjes beschikken.

Big Hero 6: The SeriesUitvoerend producenten zijn Mark McCorkle en Bob Schooley, de bedenkers van de tekenfilmserie Kim Possible. Ze werken samen met regisseur Nick Filippi (The Legend of Tarzan, Kim Possible, Wolverine and the X-Men). Het persbericht bevat geen informatie over de animatiestijl van de serie, maar pakt wel uit met een getekend plaatje van Baymax. Een hint?

Big Hero 6: The Series is momenteel in productie bij Disney Television Animation. Het resultaat wordt wereldwijd op Disney XD verwacht in 2017.

(Via THR)

Geplaatst door onder Series