14/03/2016

Eerste artwork voor animatiefilm Ada & Alex

In het noorden is Esben Toft Jacobsen druk bezig met de ontwikkeling van zijn derde animatiefilm. Na The Great Bear (2011) en Beyond Beyond (2014) werkt de Deense regisseur aan Ada & Alex. Het script wordt geschreven door Jannik Tai Mosholt (Beyond Beyond).

Ada & Alex (Copenhagen Bombay)Na verhalen over twee kinderen die een gigantische beer ontdekken en een konijn dat zijn moeder in het dodenrijk gaat zoeken, is het nu tijd voor een feelgoodavontuur met wolven en vossen.

De twee diersoorten leven in dezelfde wereld, maar hebben elkaar nog nooit gezien omdat een enorme muur hen scheidt. De vossen wonen veilig in een omwald dorp, vanwaar ze met angst luisteren naar de huilende wolven die buiten in de wildernis leven.

Wanneer het vosje Ada per ongeluk aan de andere kant van de omheining belandt, maakt ze in het bos kennis met de jonge wolf Alex. Wat ze niet had verwacht, is dat hij evenveel schrik heeft als hij haar ziet. De twee tegenpolen worden vrienden, ontdekken dat ze veel met elkaar gemeen hebben en besluiten om hun afzonderlijke gemeenschappen bij elkaar te brengen.

Angst voor het onbekende overwinnen is het thema van Ada & Alex. Omdat kinderen makkelijker banden scheppen dan volwassenen, worden in deze film jonge, onschuldige personages gebruikt, aldus de makers.

Artwork Ada & AlexAda & Alex wordt geproduceerd door Copenhagen Bombay. Die studio uit Denemarken (met een dochterbedrijf in Zweden) is de laatste jaren aan een flinke groei bezig en heeft verschillende animatiefilms in de pijplijn zitten. Momenteel is Get Santa in productie en volgend jaar wordt gestart met Next Door Spy. Met computeranimatie zullen de harige personages en de kleurrijke natuur tot leven gebracht worden in 3D.

In dit bericht vind je de eerste stukjes artwork die gebruikt werden om het nieuwe project voor te stellen op Cartoon Movie in Lyon, waar de producenten op zoek gingen naar Europese partners. Ada & Alex bevindt zich in de prille conceptfase, maar de makers willen voor het eerst internationale investeerders in het project van drie miljoen euro betrekken. Door sneller samen te werken aan de ontwikkeling van het script en het design van de film hopen ze dat het uiteindelijke resultaat internationaal meer potentieel en aantrekkingskracht heeft.

Concept art voor Ada & Alex

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films