01/03/2016

Cartoon Business strijkt neer in Utrecht

Na Duitsland in 2015 strijkt Cartoon Business dit jaar neer in Nederland. Het evenement is bedoeld voor professionals uit de Europese animatiesector.

Cartoon Business 2015Twee dagen lang zullen producenten, distributeurs, studiobazen en meer gelijkgestemde zielen verzamelen in Utrecht. Cartoon Business is niet alleen interessant om te netwerken en allerlei collega’s uit binnen- en buitenland te leren kennen, maar is ook erg leerrijk vanwege de lezingen die inzicht verschaffen in de Europese sector.

Op het programma staan heel wat internationale namen. Jacques Bled van Illumination Mac Guff komt vertellen over de veranderingen binnen de industrie en probeert een blik op de toekomst te werpen. Clément Calvet van Superprod focust op de zakelijke kant van series voor kinderen (ontwikkeling van ideeën, ontwerp, productie en meer), terwijl Keith Chapman ingaat op de samenwerking tussen Nickelodeon-serie PAW Patrol en speelgoedfabrikant Spin Master.

Cartoon Business 2015Sarita Christensen van Copenhagen Bombay (Denemarken), Moe Honan van Moetion Films (Ierland), Cristina Brandner van Neptuno Films (Spanje) en Frank Mosvold van Kool Produktion (Noorwegen) buigen zich specifiek over de productie van animatie op kleine schaal zonder gigantische Hollywood-budgetten. Tom van Waveren van CAKE Entertainment richt de aandacht dan weer op de ontwikkeling van kinderseries voor online distributie. Daarnaast zijn er ook nog lezingen over financiering, marketing, televisiezenders en meer.

Focus Nederlandse industrie

Uiteraard staat ook het gastland centraal met een panel over de Nederlandse animatie-industrie. Hoe korte films, tv-series en avondvullende films kunnen worden gefinancierd en geproduceerd, wordt toegelicht door Doreen Boonekamp van het Nederlands Filmfonds, Bruno Felix van Submarine, Job Roggeveen van Job, Joris & Marieke en Michiel Snijders van il Luster.

Cartoon Business 2015Een blik op de lijst van aanwezigen verraadt alvast de goede, gezonde interesse van Nederlandse studio’s, filmfestivals en organisaties: BosBros, Ka-Ching Cartoons, CinéTé, Studio Pupil, The Drawing Room, Viking Film, Armadillo Film, Big Pixel, DV Animation, Mouse Print Press, seriousFilm, Valk Producties, Wil Pel Productions, HKU, NFF, HAFF, KRO-NRCV en het Nederlands Filmfonds.

Bijzonder interessant voor animatiefilmtalent van eigen bodem is dat Nederlandse professionals een fikse korting krijgen van 40% (200 euro). Producenten uit Nederland kunnen de kortingscode SPE145 gebruiken bij de online registratie en betalen zo 300 in plaats van 500 euro (inclusief twee diners, twee lunches en vier koffiemomenten).

Cartoon Business gaat door van 21 tot en met 23 maart 2016 in Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. Het volledige programma en meer informatie vind je op deze website. Registreren kan nog tot 7 maart 2016.

(Foto’s: Cartoon Business 2015)

Geplaatst door onder Evenementen, Nederland, Nieuws ▾