17/02/2016

Live-uitzending van The Simpsons op komst

Fox, het Amerikaanse netwerk achter de tekenfilmserie The Simpsons, heeft een bijzondere aflevering aangekondigd. De uitzending van zondag 15 mei 2016 zal voor het eerst uitpakken met een livesegment.

The SimpsonsHet gaat om de laatste drie minuten van de episode. In het bewuste fragment zal Homer Simpson – ingesproken door stemacteur Dan Castellaneta – antwoorden op vragen van de kijkers en praten over actuele onderwerpen.

Simpsons-topman Al Jean liet weten dat de liveopname past bij het thema van de aflevering, die over improvisatie gaat.

Homer Simpson wordt met behulp van motion capture tot leven gebracht. Dat is een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden opgenomen om een digitaal skelet van een personage te creëren. Meestal worden die ruwe modellen achteraf lang en intensief bewerkt om tot een kwalitatief resultaat zonder fouten te komen, maar die stap zal in het geval van de live-uitzending worden overgeslagen. Misschien zal Homer er daardoor iets anders uitzien dan we gewend zijn.

Fans van de populaire animatieserie zullen begin mei hun vragen aan Homer kunnen stellen via Twitter door de hashtag #HomerLive te gebruiken.

Homer Simpson

(Via THR)

Geplaatst door onder Series