13/02/2016

Google deelt eerste beelden On Ice

De films van Google Spotlight Stories zijn interactieve verhalen voor smartphones en andere mobiele apparaten. De virtual reality-creaties zijn steeds in 360° te bekijken. Het scherm van je toestel verandert daarbij in een soort venster, waardoor je zelf kunt kiezen wie of wat je bekijkt.

Poster On Ice (Shannon Tindle)Een van de vele, verschillende experimentele filmpjes in pijplijn bij Google is On Ice.

De korte film is geregisseerd door Shannon Tindle (verhaal Kubo and the Two Strings, karakterontwerp The Croods en Coraline). Art director was Lou Romano (Paperman, The Incredibles) en supervising animator was Mark Oftedal (Toy Story, Inside Out). De productie gebeurde bij Evil Eye Pictures, een visual-effectsstudio in San Francisco.

On Ice (Shannon Tindle, Google Spotlight Stories)Het verhaal gaat over de ster van een waanzinnige sciencefiction-ijsshow, die plotseling merkt dat hij concurrentie krijgt van een rivaal uit onverwachte hoek: een maffe, dansende beer op schaatsen.

Zopas is een eerste trailer opgedoken voor het komische schaatsspektakel. In een bijbehorende making-of vertelt regisseur Tindle dat hij bij Google (onverwacht) de kans kreeg om zijn idiootste idee ooit uit te werken.

Met Kerstmis werd Special Delivery gelanceerd, een 360°-animatiefilmpje dat bij Aardman gemaakt is en ondertussen volledig online is te bekijken.

Trailer en Making-of On Ice

(Via OnAnimation)

Geplaatst door onder Films, Trailers