06/02/2016

Prehistorische glimp van Early Man

Na Shaun the Sheep Movie slaan Aardman Animations en StudioCanal opnieuw de handen ineen. De Britse animatiestudio en de producent/distributeur werken samen aan Early Man van regisseur Nick Park (Wallace & Gromit, The Curse of the Were-Rabbit, Chicken Run).

Poster Early Man (Aardman)De komedie speelt zich af in het begin der tijden, toen dinosaurussen en mammoeten nog op de aardbol rondliepen. Het verhaal laat zien hoe een groep holbewoners moet leren samenwerken als een team.

Centraal staat de kleine Dug, die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner. Maar wanneer het noodlot toeslaat en zijn stamgenoten van hun thuis verdreven worden door rivalen uit het bronzen tijdperk, is het Dug, de onhandigste van hen allemaal, die moet bewijzen wat hij kan en hen naar de overwinning moet leiden.

Early Man - Nick ParkOm de veertigste verjaardag van Aardman te vieren, zond de BBC onlangs A Grand Night In: The Story of Aardman uit. In die documentaire deelde regisseur Park ook een korte blik achter de schermen. Hij introduceert het hoofdpersonage Dug, laat enkele stukjes artwork zien en vertelt iets meer over het verhaal. Dat bewuste fragment is nu ook online te bekijken.

Volgens regisseur Nick Park bevat de geanimeerde prent de typische ingrediënten van een prehistorische topfilm: dino’s, vulkanen en een gigantische, holbewoners vretende eend. Het duurt wel nog even voor we de stop-motionfilm kunnen bewonderen. In Engeland wordt Early Man in de bioscoop verwacht op 28 januari 2018.

Nick Park stelt Early Man voor

(Via FocusOnAnimation)

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films