23/02/2016

Achter de schermen van Moom

In 2014 verlieten Robert Kondo en Daisuke ‘Dice’ Tsutsumi de bekende studio Pixar om hun eigen Tonko House op te richten. Hun eerste creatie was The Dam Keeper, een korte film die genomineerd werd voor een Oscar.

Tonko House: Dice Tsutsumi & Robert KondoMomenteel werken de twee aan een avondvullende film die dat verhaal verder uitdiept, maar in de tussentijd hebben ze ook een tweede korte film gemaakt: Moom, een verfilming van het gelijknamige, Japanse kinderboek van schrijver Genki Kawamura en illustrator Yuki Mashiko.

In tegenstelling tot The Dam Keeper is Moom volledig met de computer gemaakt. Hoewel er met andere technieken werd gewerkt, probeerden de makers toch om trouw te blijven aan hun handgetekende stijl.

Artwork MoomAls voorproefje van de korte film werden drie video’s uitgebracht die een blik achter de schermen werpen. In de korte making-of praten de makers over de oorsprong van de film, hun persoonlijke band met het onderwerp en de uitdaging van de adaptatie van materiaal dat ze niet zelf schreven. Daarnaast bevatten de filmpjes heel wat mooie stukjes concept art en werpen ze een eerste blik op de 3D-personages.

Moom beleeft op 5 maart 2016 zijn première op het Cinequest Film Festival in San Jose. Nadien reist de korte film wellicht de hele wereld rond.

Tonko House: Making of Moom

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Videos ▾