19/01/2016

Zombillenium wordt verwacht in 2017

Urban Distribution International zal na Long Way North ook de distributierechten verkopen van Zombillenium. Dat is een nieuwe animatiefilm die gebaseerd is op de gelijknamige stripreeks van Arthur de Pins.

Poster ZombilleniumDe stripreeks bestaat voorlopig uit drie albums, werd al meer dan 300.000 keer verkocht en werd in negen talen uitgegeven. Na korte animatiefilms zoals Géraldine, La Révolution des Crabes en L’eau de Rose wordt Zombillenium het avondvullende debuut van de Franse regisseur, animator, illustrator en striptekenaar Arthur de Pins. Hulp krijgt hij daarbij van mederegisseur Alexis Ducord.

De film speelt zich net als de strips af in Zombillenium, een pretpark vol weerwolven, vampiers, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende schepsels. Allemaal echte griezels die hun ziel aan de duivel verkocht hebben en in het pretpark moeten werken. Dat ze voor eeuwig stomme mensen moeten vermaken, zorgt soms voor frustratie bij de ondode wezens. Bovendien gaat het niet zo goed met Zombillenium. Er komen elk jaar minder bezoekers. Mensen zijn steeds meer horror gewend en zijn nog weinig onder de indruk van de monsters, van wie ze denken dat het gewoon werknemers in gekke kostuums zijn. Alles verandert met de komst van Aurélien, een jongeman die door een auto omver is gereden en als nieuwkomer in het park belandt.

ZombilleniumArthur de Pins omschrijft zijn werk als een mix tussen horrorfilm Night of the Living Dead en de komische tv-serie The Office. Hoewel de hoofdpersonages griezelige figuren zijn, is de film ook bedoeld voor kinderen (net als de populaire Hotel Transylvania-reeks van Sony).

De animatie wordt in 3D met de computer gemaakt, maar krijgt enigszins een 2D-look. De muziek wordt verzorgd door de band Skip the Use. Hun nummer Nameless World kreeg eerder een geanimeerde videoclip waarin personages uit Zombillenium opdoken (zie onderstaande video).

Met een budget van 14 miljoen euro is Zombillenium is een flinke productie van het Franse Maybe Movies. Coproducenten zijn de Franse animatiestudio 2 Minutes en het Belgische Dreamwall (onderdeel van Dupuis/Belvision). Overige partners zijn France 3 Cinéma, Canal+ en Universal France. Het resultaat wordt eind 2017 op het witte doek verwacht.

Zombillenium-personages in videoclip van Skip the Use

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder België, Films