24/01/2016

Win een duoticket voor Anomalisa op Anima

Binnenkort start de nieuwe editie van Anima, het grootste animatiefestival van België. Van 5 tot en met 14 februari 2016 kun je in Brussel terecht voor een uitgebreid aanbod aan animatie: films, workshops, tentoonstellingen, making-ofs, masterclasses en meer.

Poster AnomalisaEen van de langverwachte animatiefilms die op het festival draait is Anomalisa, de eerste animatiefilm van Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Duke Johnson. In september 2015 won Anomalisa onverwacht de Grand Jury Prize op het Filmfestival van Venetië. Nadien sleepte de film nog meer dan vijftien andere prijzen in de wacht, met deze maand als kers op de taart een nominatie voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Het verhaal draait om Michael Stone, een echtgenoot en vader die lijdt onder de alledaagsheid van zijn leven. Als auteur van How May I Help You Help Them? werkt hij vaak als gastspreker over customer service, maar eigenlijk heeft hij zelf moeite om een band met mensen te scheppen. Op een reis naar Cincinatti, waar hij moet spreken op een bijeenkomst, belandt hij in het Fregoli Hotel. Daar maakt hij tot zijn verbazing kennis met Lisa, een bescheiden handelsreiziger die misschien wel de liefde van zijn leven is. Zij lijkt voor hem dé kans om te ontsnappen aan zijn wanhopige, depressieve bestaan.

Win een duoticket voor Anomalisa

In samenwerking met Anima geven wij tien duotickets weg voor de stop-motionfilm Anomalisa voor de vertoning van zaterdag 13 februari 2016 om 19.30u (Studio 4 in Flagey Brussel). Het gaat om de originele, Engelse versie met Nederlandse ondertitels. Vanwege de inhoud en enkele expliciete beelden is deze film niet geschikt voor kinderen onder de zestien jaar.

Je wil graag twee vrijkaartjes winnen? Stuur dan als de bliksem een e-mail met je naam naar info [at] animatieblog.nl en vermeld Anomalisa in het onderwerp. Een loting beslist wie de tickets wint. Deelnemen kan tot en met woensdagmiddag 10 februari 2016, de winnaars worden later die dag gecontacteerd. Veel succes!

Trailer voor Anomalisa

Geplaatst door onder Festivals, Prijsvragen