13/01/2016

Duistere trailer voor tekenfilm Psiconautas

Psiconautas, Los Niños Olvidados is een recente tekenfilm van Spaanse bodem. Aan de basis ligt de graphic novel van Alberto Vázquez. Samen met Pedro Rivero schreef en regisseerde hij de avondvullende adaptatie.

Poster PsiconautasLetterlijk betekent de titel: Psychonauten, de vergeten kinderen. Een psychonaut is iemand die drugs gebruikt om een trip te maken. Dieren spelen wel de hoofdrol, maar een kinderfilm is dit absoluut niet.

Het verhaal draait om Birdboy en Dinky, twee tieners die hun ouders verloren. Ze hebben besloten om te ontsnappen van hun eiland, dat verwoest werd door een ecologische ramp. Birdboy doet dat door zichzelf af te sluiten van de wereld, terwijl Dinky aan een gevaarlijke reis begint in de hoop dat Birdboy met haar meekomt.

In 2010 maakten de regisseurs Birdboy, een korte animatiefilm die zich in hetzelfde, duistere universum afspeelde. De nieuwe, uitgebreidere bioscoopfilm is een productie van Zircozine Animation en Basque Films, met coproducenten Abrakam Estudio en La Competencia. Meer informatie vind je op deze website.

De animatiefilm is voornamelijk op festivals te zien. Zo wordt Psiconautas straks vertoond op het Anima-festival in Brussel (5 – 14 februari 2016).

Trailer en enkele clips voor Psiconautas

Geplaatst door onder Films, Trailers