06/01/2016

Eerste blik op The Thousand Miles van Chomet

De Franse regisseur Sylvain Chomet werkt eindelijk weer aan een nieuwe animatiefilm. Na Les Triplettes de Belleville (2003) en The Illusionist (2010) – allebei genomineerd voor een Oscar – maakt hij nu The Thousand Miles.

Artwork The Thousand Miles (Sylvain Chomet)Het verhaal volgt twee broers die door het leven gescheiden werden, maar weer bij elkaar gebracht worden door een oude droom: deelnemen aan de Mille Miglia, een wereldberoemde autorace van duizend mijl. Adelmo is de getalenteerdste en succesvolste van de twee; een gezellige, charmante regisseur die graag babbelt. Umberto is de stilste van het gezelschap en iets minder geslaagd volgens de maatschappij. Hij is een dromer en een sterrenkijker die de laatste twee decennia van zijn leven in de gevangenis doorbracht.

Terwijl ze met hun oude Amilcar-wagen naar de startlijn in het Italiaanse dorpje Brescia rijden, laten flashbacks allerlei belangrijk momenten uit hun leven zien: de onbezorgde jeugdjaren vol weelde, vreugde en kleur, de ellendige slagvelden van de Tweede Wereldoorlog en “la dolce vita” (het goede leven) in Rome tijdens de jaren zestig.

Artwork The Thousand Miles (Sylvain Chomet)De preproductie is in volle gang; deze maand wordt er gestart met het ontwerpen van de karakters en het maken van de storyboards. The Thousand Miles krijgt een typische Chomet-look, maar zal toch verschillende stijlen bevatten: van eigenaardige, zwart-witte tekenfilms uit de jaren twintig tot hallucinante popart van de jaren zeventig. Qua techniek wordt 2D-animatie gecombineerd met 3D-animatie.

Waar The Illusionist een eerbetoon aan Jacques Tati was, brengt The Thousand Miles hulde aan regisseur Federico Fellini (La Dolce Vita). De Italiaanse filmmaker is vooral terug te vinden in het personage van Adelmo. Voor de animatiefilm werd geput uit de fantasievolle dagboeken waarin hij zijn dromen bijhield (een mix van teksten en tekeningen) en ander onuitgegeven werk.

Artwork The Thousand Miles (Sylvain Chomet)In tegenstelling tot zijn voorgaande films zal Chomets nieuwste prent meer dialoog bevatten. Demian Gregory (ook de producent en bedenker van het verhaal) en debuterend acteur James Lipsius lenen hun stem aan enkele figuren. De cast zou later worden uitgebreid met een aantal wereldwijd bekende acteurs. The Thousand Miles wordt een internationale coproductie. De ontwikkeling gebeurt in Engeland, de animatie in Frankrijk en Italië en de postproductie in Canada.

In dit bericht vind je alvast de eerste stukjes artwork voor de animatiefilm. Het afgewerkte resultaat wordt in 2017 in de bioscoop verwacht. Daarnaast werkt Chomet ook aan de tv-special Mimi and the Mountain Dragon.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films