17/01/2016

Matt Groening ontwikkelt serie voor Netflix

Naast een grote deal met DreamWorks voor honderden uren aan animatie (Dragons, The Adventures of Puss in Boots, Dawn of the Croods) werkt de online televisieaanbieder Netflix ook aan eigen reeksen, zoals BoJack Horseman, F is for Family en het nog te verschijnen Green Eggs and Ham.

Matt GroeningDeze week raakte bekend dat niemand minder dan Matt Groening een nieuwe reeks ontwikkelt voor Netflix.

Groening is vooral bekend als de geestelijke vader van de succesvolle tekenfilmserie The Simpsons en het – onterecht – iets minder populaire Futurama. Voor het geld of de roem hoeft hij het alvast niet te doen, waardoor hij hopelijk zijn creativiteit nu helemaal de vrije loop kan laten.

Op dit moment zijn titel noch details over het verhaal bekend, maar het zou om een komische reeks gaan. Naar verluidt heeft Netflix meteen interesse in twee seizoenen, samen goed voor twintig afleveringen.

(Via THR)

Geplaatst door onder Series