28/01/2016

Knappe trailer voor Kubo and the Two Strings

Kubo and the Two Strings is het regiedebuut van Travis Knight, animator en CEO van animatiestudio LAIKA (Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls). Het script, gebaseerd op een idee van Shannon Tindle, is geschreven door Marc Haimes en Chris Butler. Inspiratie vonden ze in de Japanse mythologie.

Poster Kubo and the Two StringsHet verhaal volgt Kubo, een vriendelijke jongen die met veel toewijding voor zijn moeder zorgt in een afgelegen dorp aan de kust, waar hij allerlei fantastische verhalen vertelt aan de bewoners. Hij leidt een rustig leventje, tot hij per ongeluk een geest uit het verleden oproept. Een geest die uit de hemel afdaalt om met een eeuwenoude vendetta af te rekenen.

Op de vlucht voor goden en monsters begint Kubo aan een avontuur dat zijn wildste dromen overtreft. Zijn enige kans op overleven is het vinden van het onbreekbare zwaard, het ondoordringbare harnas en de onkwetsbare helm: drie onderdelen van de verloren gewaande uitrusting van zijn gesneuvelde vader, de grootste samoeraikrijger uit de geschiedenis.

Poster Kubo and the Two StringsMet zijn shamisen (een magisch muziekinstrument) en de hulp van Monkey en Beetle beleeft Kubo een spannend avontuur dat hem naar allerlei mysterieuze locaties leidt. Om zijn familie te verenigen en zijn heldhaftige lot te vervullen, moet de dappere jongen de strijd aangaan met een stel gemene tweelingzusjes en de almachtige, wraakzuchtige Moon King.

Na de fantasievolle teaser is vandaag de eerste trailer verschenen. De video onthult nog steeds niet erg veel van het verhaal, maar bevat wel een portie spectaculaire beelden uit de stop-motionfilm.

Met behulp van een 3D-printer werden alle gezichten voor de personages gemaakt. Meer nog dan de studio’s vorige film, The Boxtrolls, zal voor Kubo and the Two Strings heel wat computeranimatie gebruikt worden (onder andere voor decors, zeeën en een heleboel figuranten in de achtergrond).

In Nederland draait het resultaat vanaf 25 augustus 2016 in de bioscoop.

Eerste trailer voor Kubo and the Two Strings

Geplaatst door onder Films, Trailers