05/01/2016

DreamWorks maakt Trollhunters en Voltron

Sinds 2013 produceerde DreamWorks Animation talloze series voor Netflix, waaronder Turbo FAST, All Hail King Julien, The Adventures of Puss in Boots, Dragons, Dinotrux, The Mr. Peabody & Sherman Show en Dawn of the Croods.

De komende jaren zullen nog meer reeksen volgen die zowel gebaseerd zijn op (nieuwe) animatiefilms als oudere klassiekers uit de bibliotheek van DreamWorks Classics. Als onderdeel van de jarenlange samenwerking werden zopas twee nieuwe series onthuld.

Trollhunters

Artwork TrollhuntersWat eerst een animatiefilm zou worden van DreamWorks, wordt nu een animatieserie. Aan de basis liggen de fantasievolle avonturen uit de gelijknamige boekenreeks van regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy, Pacific Rim) en schrijver Daniel Kraus.

Trollhunters volgt de belevenissen van Jim en zijn beste vriend Tubby, twee typische tieners die in San Bernandino wonen. Alles verandert wanneer een 45 jaar oud mysterie weer boven water komt en de levens van iedereen in hun slaperige stadje bedreigt. Al snel moeten ze samenwerken met een team van bijzondere (en onmenselijke) helden om de monsters te bestrijden waarvan ze niet eens wisten dat ze bestonden.

Voltron

VoltronEen nieuwe versie van de klassieke tekenfilmserie uit de jaren tachtig. De actievolle sciencefictionverhalen draaien om enkele jongelingen die de piloten zijn van verschillende robots die op leeuwen lijken. Hun machines kunnen samen de gigantische robot Voltron vormen. Op die manier beschermen ze de wereld tegen allerlei (buitenaardse) bedreigingen.

Beide reeksen zullen in 2016 te bekijken zijn via Netflix.

Update 9 feb 2016: Eerste teaserposter voor de Voltron-serie:

Poster Voltron: Legendary Defender

(Via Netflix)

Geplaatst door onder Series