06/12/2015

The Beast wint wildcard voor animatie

Traditiegetrouw worden op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven de felbegeerde wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds uitgereikt. Sinds 2005 kunnen pas afgestudeerde filmmakers zo’n wildcard winnen met hun veelbelovende eindwerk.

The Beast - Liesbet van LoonMet de prijzen wil het VAF jong filmtalent van eigen bodem stimuleren om een eerste professionele korte film te maken en hen een (financieel) duwtje in de rug geven.

Er zijn zes wildcards te verdienen: twee voor fictie, twee voor documentaire, een voor animatie en een voor filmlab. Dit jaar stuurden maar liefst 121 regisseurs hun creaties op.

De wildcard voor animatie ging dit jaar naar The Beast van Liesbet van Loon, die afstudeerde aan LUCA School of Arts (Sint-Lukas in Brussel). Aan de prestigieuze prijs is een bedrag van 60.000 euro verbonden, net als de professionele begeleiding door een ervaren coach.

Haar getekende film van ongeveer twee minuten wordt omschreven als “een experimenteel verhaal over een vrouw met een (innerlijk) monster dat haar in het dagelijks leven teistert. Ze tracht het monster te ontwijken en negeren tot ze een openbaring heeft en beslist om er mee samen te leven/leren leven.”

Meer werk van de maker vind je op haar persoonlijke website.

The Beast - Liesbet van Loon

(Afbeeldingen uit The Beast)

Geplaatst door onder Awards, België, Films