23/12/2015

Korte animatiefilm: Special Delivery

Special Delivery is de recentste telg van Google Spotlight Stories. Dat zijn interactieve verhalen voor smartphones en andere mobiele apparaten. De virtual reality-films zijn steeds in 360° te bekijken. Het scherm van je toestel verandert daarbij in een soort venster, waardoor je zelf kunt kiezen wat je bekijkt of welk personage je volgt.

Special Delivery (Aardman Animations - Google Spotlight Stories)De korte animatiefilm werd gemaakt bij de bekende, Britse Wallace & Gromit-studio Aardman Animations en is geregisseerd door Tim Ruffle, onder leiding van Peter Lord (Chicken Run, The Pirates!). Qua look lieten ze zich inspireren door de UPA-tekenfilmstijl uit de jaren vijftig.

In de film gaat een conciërge op zoek naar een ‘mysterieuze indringer’ die op kerstavond de rust verstoort in zijn gebouw. Hij zet de achtervolging in, maar de Kerstman is hem steeds enkele stappen voor…

Special Delivery (Aardman Animations - Google Spotlight Stories)Als kerstgeschenk staat het komische resultaat nu online. De app biedt de meest interactieve ervaring, maar via YouTube is ook een versie te bekijken waarbij je de muis kunt gebruiken om de camera te verslepen.

Je zal verschillende kijkbeurten nodig hebben om alle kleine details te ontdekken, bijvoorbeeld een van de bewoners die een veel te grote kalkoen in een veel te kleine oven probeert te proppen. Volgens de makers zijn er tien subplots, drie verschillende eindes en ruim zestig miniverhaaltjes. Helemaal onderaan in dit bericht staat ook een korte making-of waarin de makers iets meer over hun creatie vertellen.

Korte animatiefilm Special Delivery

Making-of Special Delivery

Geplaatst door onder Kortfilms