11/12/2015

Meer mooie beelden uit Long Way North

Long Way North (Tout en Haut du Monde) is het langverwachte debuut van regisseur Rémi Chayé, die als storyboard artist en regieassistent meewerkte aan Cartoon Saloons bekroonde tekenfilm The Secret of Kells.

Poster Reis naar het NoordenHet verhaal speelt zich af in Rusland (Sint-Petersburg, 1892) en draait om Sasha, een jonge meid uit een aristocratische familie. Ze is helemaal in de ban van het avontuurlijke leven van haar grootvader Oloukine, een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wilde de Noordpool veroveren, maar keerde nooit terug van zijn expeditie.

De reputatie van Sasha’s grootvader verdwijnt en maakt plaats voor schande. Het arctische schip dat hij ontwierp (de Davaï) kostte bovendien veel geld, waardoor de familie niet alleen veel kritiek moet slikken, maar ook met schuldeisers moet afrekenen. Haar ouders willen Sasha uithuwelijken om haar een beter leven te geven, maar dat is niet naar haar zin. Om de eer van haar familie te herstellen, loopt Sasha weg van huis. Ze reist naar het verre noorden, in de voetstappen van haar grootvader, op zoek naar het beruchte schip en de bemanning.

Het knappe resultaat – waar jarenlang aan werd gewerkt – is een Europese coproductie van Sacrebleu Productions, Maybe Movies en France 3 Cinéma en werd geanimeerd bij 2 Minutes (Frankrijk) en Nørlum (Denemarken).

Onderaan in dit bericht vind je de nieuwe, Franstalige promotievideo en een Nederlandstalige versie van de eerder verschenen trailer. Onder de titel Reis naar het Noorden verschijnt de tekenfilm vanaf 10 december 2015 in de Nederlandse zalen. Een overzicht van de bijna dertig bioscopen waar de prent draait, vind je op de website van distributeur Periscoop Film. In België wordt de film pas volgend jaar verwacht. Hij zal alvast worden vertoond op het Anima-festival in Brussel (5 – 14 februari 2016), waar de regisseur ook een making-of zal presenteren.

Nieuwe Franse trailer voor Long Way North

Nederlandse trailer voor Reis naar het Noorden

Geplaatst door onder Films, Trailers