20/12/2015

Peter Rabbit-film in ontwikkeling

Wat Paddington kan, moet de al even Britse jeugdheld Peter Rabbit ook kunnen. Dat is wat ze in Hollywood geloven, want achter de schermen wordt gewerkt aan een avondvullende film over het bekende konijn.

The Tale of Peter RabbitDe ontwikkeling is in handen van Will Gluck, regisseur van de liveactionfilms Annie, Friends with Benefits en Easy A en producent van de recente animatieserie Moonbeam City. Hij zou de nieuwe konijnenfilm schrijven en produceren.

Het wordt het eerste bioscoopavontuur van het bekende konijn. De populaire reeks kinderboeken van de Britse schrijfster en illustratrice Beatrix Potter startte in 1902 met The Tale of Peter Rabbit. Haar wereldwijd gewaardeerde werk ging ruim 150 miljoen keren over de toonbank en verscheen in meer dan dertig talen. In het Nederlands werden de verhalen uitgegeven onder de titel Pieter Konijn.

In het eerste boek dringt Peter de moestuin van Mr. McGregor binnen om er zo veel mogelijk van de lekkere groenten te smullen. Wellicht zorgt die boze man voor problemen in de geplande film. Net als schurk Gargamel heeft hij ook een gemene, gevaarlijke kat.

Peter Rabbit (serie)Net als de succesvolle hybridefilm over Beertje Paddington (waarvan al een vervolg op komst is), moet het resultaat een mix worden van live action en computeranimatie.

Olive Bridge Entertainment (het bedrijf van Gluck) en productiehuis Columbia Pictures (een onderdeel van Sony Pictures) slaan daarvoor de handen ineen met de Australische animatiestudio Animal Logic (The LEGO Movie, Walking with Dinosaurs, Happy Feet).

In 2012 verscheen een met de computer geanimeerde tv-serie over de belevenissen van de langoor en zijn vrienden (zie plaatje). De reeks van vijftig afleveringen werd in Ierland gemaakt bij Brown Bag Films. Het resultaat is onder meer op KRO, Ketnet, CBBC en Nickelodeon te zien.

Update: De Peter Rabbit-film verschijnt in Amerika op 23 maart 2018.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films