31/12/2015

Mooie making-of voor Shaun the Sheep-special

Afgelopen week verscheen The Farmer’s Llamas op de buis, de eerste special voor de tv-ster Shaun the Sheep. De half uur durende stop-motionfilm werd gemaakt bij Aardman Animations en geregisseerd door Jay Grace.

Shaun the Sheep - The Farmer's LlamasIn het verhaal sluipt de ondeugende Shaun mee wanneer de boer en zijn hond Bitzer naar de markt gaan. Daar belandt hij op een veiling waar drie lama’s verkocht worden. Shaun vindt de dieren geweldig grappig en zorgt ervoor dat de nietsvermoedende boer het exotische trio koopt.

Thuis overtuigt hij de kudde dat dit precies is wat ze nodig hebben om hun leven wat pittiger te maken. Eerst is alles leuk, maar dan beginnen de harige herrieschoppers zich iets te veel thuis te voelen. Het loopt helemaal uit de hand en Shaun moet een oplossing zoeken.

Shaun the Sheep: The Farmer's LlamasDrie lama’s die een bommetje doen in een zwembad? Of met een quad racen? Daarvoor komt heel wat techniek en vaardigheid kijken. In de onderstaande making-of licht de Britse studio een tipje van de sluier op. Werp een blik achter de schermen en ontdek hoe ze de wollige personages en hun avonturen tot leven brachten.

De leuke kerstspecial werd voor het eerst op 26 december 2015 uitgezonden op BBC One. Op 1 januari 2016 volgt een herhaling om 17.05u.

Making-of Shaun the Sheep: The Director’s Perspective

Geplaatst door onder Achter de schermen, Series, Videos ▾